14 februari 2017

Waar kun je op één dag Luther, Spinoza, Paulus, Thomas Merton en Martin Buber ontmoeten?

Geschreven door Tom Harkema

Op de landelijke Beraadsdag van de Remonstranten op 11 maart in historisch Delft. En als je nog meer redenen wilt hebben, hier zijn ze:

  1. Ursul de Geer, bekend van de televisie, speelt een voorstelling rond ‘Nachttrein naar Lissabon’, hét boek dat over jezelf gaat, waar het in jouw leven toe doet.
  2. Eigenlijk op de eerste plaats: ontmoet andere Remonstranten, bekenden en onbekenden, voorgangers en voorbijgangers. Gezellig, leerzaam en verbindend.
  3. Het remonstrantse thema ‘Pleidooi voor Vrijheid’, actueler dan ooit. Met onder meer de bekende Bastiaan Rijpkema over de vraag of en zo ja hoe een democratie zich moet verweren tegen anti-democraten. Trump & Wilders: eat your heart out.
  4. Lekker zingen. Zingen omdat je wilt zingen, niet om iets te bereiken, met de bekende ‘stembevrijder’ Jan Kortie.
  5. Prikkelende workshops van remonstrantse predikanten en anderen: Peter Nissen, Petra Galama, Henk van den Berg, Maarten van Buuren, Arie Nico Verheul.
  6. Verken het Delft van toen en van nu. De Oude kerk, het straatje van Vermeer, de plaats delict waar Willem van Oranje werd vermoord. Of: de terrasjes, de grachten, gewoon een wandeling of shoppen.
  7. Vrijheid is autonoom leven, zoals je zelf wilt. Of toch niet (helemaal)? Praat mee over de kanttekeningen.
  8. Maak kennis met de nieuwe algemeen secretaris van de Remonstranten, Joost Röselaers. Hij is net zo benieuwd naar jou!
  9. Maak er een gezellig en inspirerend dagje uit van, met echtgenoot, vriend, vriendin of familie.
  10. Voor de prijs hoeft niemand het te laten: 20 euro, inclusief koffie, lunch en gratis toegang tot de voorstelling en workshops.

Gerelateerd